Is opskrifter

Hjemmelavet appelsinis på hvid chokolade

Ingredienser:

  • 225 g hvid chokolade,
  • 3/4 l sødmælk,
  • 1 vanille­stang,
  • 5 pasteu­riserede ægge­blommer,
  • 120 g suk­ker,
  • saften fra 2 appel­siner

Fremgangsmåde:

Smelt den hvide chokolade over vandbad.

Varm mælken med halvdelen af sukkeret og kornene fra vanillestangen til koge­punktet og lad det koge cirka et minut under omrøring.

Pisk æggeblommerne luftige med resten af sukkeret.

Hæld halvdelen af den varme mælk i æggesnapsen under omrøring, hæld der­efter æggeblandingen tilbage i gryden under forsigtig omrøring, til blandingen bliver tykkere. Den må ikke koge. Herefter tilsættes appelsin­saften og den smeltede hvide chokolade.

Sæt iscremen til afkøling. Hernæst hældes iscremen i ismaskine, eller sæt iscremen i en tillukket form og rør jævnligt i isen under indfrysningen.

tilbage till opskifter