Is opskrifter

Jordbær-diabetesis med vanille

Ingredienser:

  • 250 g friske danske jordbær,
  • 5 dl sødmælk,
  • 6 æggeblommer,
  • 40 g atwel (sødemiddel),
  • saften fra en citron,
  • saften fra en appelsin,
  • 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde:

Jordbærrene blendes med saften fra en citron og en appelsin.Mælken, halvdelen af sødemidlet og kor­nene fra 1/2 vaniljestang koges op under omrøring.

Pisk æggeblommer og den anden halvdel af sødemidlet til en luftig masse.

Halvdelen af mælken hældes over i ægge­snapsen under omrøring, og derefter hældes æggemassen tilbage i resten af mælken stadig under omrøring. Herefter tilsættes de blendede jordbær.

Ismassen kommes i en form og stilles i fryseren, hvorefter der røres i isen 2-3 gange med cirka 1/2 times mellem­rum. Isen pyntes med friske jordbær dyppet i sukkerfri chokolade.

tilbage till opskifter