Is opskrifter

Blåbærsorbet med tilbehør

Ingredienser:

 

Blåbærsorbet med hjemmebagte vafler og
hindbærcoulis

Is:

  • 700 g blåbær,
  • 300 g sukker,
  • 4 dl vand,
  • saften fra en citron

Bring vand og sukker i kog til sukkeret er helt opløst. Lad sukkerlagen køle af. Blend blåbærerne og rør dem sammen med med sukkerlagen. Tilsæt citronsaften. Frys sorbeten i ismaskine eller rør i isen flere gange under indfrysningen.

Hindbærcoulis:

  • 500 g hindbær,
  • 4 spsk. flormelis,
  • saften fra en halv citron.

Hindbær, flormelis og citronsaft blendes
til det fremstår som en pure.

Hjemmebagte vafler:

  • 250 g mel,
  • 60 g smør,
  • 60 g margarine,
  • 125 g sukker,
  • 1,5 dl sødmælk,
  • 1 æg,
  • kornene fra en halv vanillestang.

Alle ingredienser piskes sammen. Vaflerne bages i cirka 25 sekunder.

tilbage till opskifter