Is opskrifter

Hvid chokoladeis med jordbær

Ingredienser:

  • 1/2 liter mælk,
  • 1/2 stang vanilje,
  • 100 g hvid chokolade,
  • 6 pasteuriserede æggeblommer,
  • 75 g sukker,
  • evt jordbær.

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det er let og luftigt. Varm mælken og kornene fra vanilje­stangen op til kogepunktet. Smelt chokolade i vandbad. Hæld den smeltet chokolade i den varme mælk, og vend det i æggeblandingen. Cremen varmes op under konstant om­røring, til den bliver tyk og fyldig. Sæt cremen til afkøling og frys til den bliver til soft ice konsistens. Bland revet hvid chokolade i iscremen, og rør med jævne mellemrum til isen er fast.

Jordbærpure:

Friske jordbær blendes evt. med lidt ahornsirup. Der pyntes med flødeskum og friske jordbær.

tilbage till opskifter