Is opskrifter

Gammeldags nougat­is med hjemme­lavede vafler

Ingredienser:

Hård nougat:

  • 100 g sukker,
  • 50 g mand­ler

Is:

  • 7 1/2 dl sødmælk,
  • 6 æggeblommer,
  • 275 g sukker,
  • 1/2 vaniljestang,

Vafler:

  • 300 g hvedemel,
  • 2 spsk. sukker,
  • 1/2 tsk. vanillesukker,
  • 1/2 l kærne­mælk,
  • 1 æg,
  • lidt palmin eller smør til stegning

Fremgangsmåde:

Nougatis:

Hak mandlerne og smelt sukkeret på en pande, til det bliver lysebrunt. Kom mandlerne i og rør i massen.Lad det køle af på en bage­plade. Hak eller knus de brændte mandler til små stykker.

Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse. Varm mælken og kor­nene fra en vaniljestang op til koge­punktet. Pisk hernæst mælken i æggesnapsen lidt efter lidt. Varm herefter cremen op i en gryde under konstant omrøring - den må endelig ikke koge.

Tag cremen væk fra varmen og kom cirka 1/4 af den hårde nougat i massen og stil den til afkøling.Når ismassen er afkølet, stilles den i fryseren, og der røres med jævne mellemrum, til den er softice-konsi­stens, hvor så resten af den hårde nougat kommes i isen.

Vafler:

Sukker, æg, mel og kærnemælken blandes sammen.

tilbage till opskifter